Recenze a zkušenosti eshopu Pronajímaný oXyShop od oXyShop

Máte zkušenosti s tímto e-shopem? Znáte jeho silné nebo slabé stránky?
Dejte nám o tom vědět, ohodnoťte tento e-shop.
Celkové hodnocení
4.50 / 5 (84 recenzí)

Vaše recenze a zkušenosti přidat recenzi

Ladislav Jenšík
Ladislav Jenšík 21.01.2015
5 / 5

Zatím jsme ve fázi vývoje projektu, takže hodnocení nemusí být objektivní, ale dosavadní spolupráci s Oxy a zejména panem Osvaldem musím hodnotit velice pozitivně. Rychlá komunikace, nemusíme si nic dlouho vysvětlovat, jakýkoliv požadavek byl rychle a dobře vyřešen, v plno záležitostech nám vyšli vstříc. Pokud bude dokončení projektu a následná spolupráce probíhat ve stejném duchu, tak jsem rád, že si mi po dlouhém vybírání podařilo konečně najít někoho, kdo chápe a plní okřídlené "náš zákazník, náš pán". Palec nahoru !

Peter Osvald 05.02.2015

Dobrý den pane Jenšíku,

moc díky za pozitivní komentář a věřím, že budete spokojen i nadále. Grafika na míru bude dokončená během pár dní, plnohodnotné propojení s ERP Pohoda funguje jak má a komunikace z vaší strany je na jedničku :) pro slovenské zákazníky bych následně doporučil i http://www.nejkam.sk/

Jan Maštera
Jan Maštera 04.09.2014
5 / 5

Dobrý den, všem doporučuji mít eshop od oXyOnline s.r.o.. Já již mám dva eshopy http://www.usporanatisku.cz/ a http://www.mpouzdra.cz/ od této společnosti. Vážím si celého týmu lidí této společnosti ovšem já vše řeším a projednávám přes pana Fikera který ochotný, spolehlivý a vše ihned řeší cokoliv potřebuji udělat kolem těchto dvou eshopu. Seo profesinál je pro mě pan Walder , ten se mi stará o seo. Taky cokoliv potřebuji inhded řeší se vším poradí. Co mám více říct, těchto dvou pánů si nesmírně vážím a jsem rád, že je mám. Jak říkám před zřízením mého prvního eshopu jsem hodně prostudoval konkurenci v oblasti poskytování eshopů, ale nejvíce pozitiv získala společnost oXyOnline s.r.o.

Radim Papírek
Radim Papírek 03.08.2014
5 / 5

Dobrý den,

připojuji se ke kladným hodnocením řešení Ready2Go. Eshop máme spuštěný pár měsíců a pořád se na něm pracuje a postupně vylepšuje.

Společnost Oxyonline jsme si vybrali na základě referencí na internetu. Líbilo se nám, že za sebou mají spoustu úspěšných projektů, které fungují. Navíc poskytují technickou podporu, která pro nás byla při výběru našeho budoucího poskytovatele stěžejní. Stabilním zázemím a profesionálním přístupem si nás takřka ihned získali.

Zvolili jsme pronájem eshopu Ready2Go s originálním grafickým designem a funkcionalitami. I když se při vývoji a implementaci vyskytly drobné nedostatky, vše bylo vždy zavčasu opraveno a doladěno.

Velmi kladně hodnotím práci našeho projektového manažera, pana Ivana Fikera, který se aktivně podílel na řešení eshopu, přišel se spoustou skvělých nápadů i vylepšení a vždy byl ochotný a trpělivý, za což mu za celou naši prodejní galerii děkujeme.

Od srpna nově využíváme také e-marketingové služby od společnosti Oxyonline a už se moc těšíme na přínos, který nám tato spolupráce přinese.

Jan Matouš
Jan Matouš 25.07.2014
5 / 5

Na úvod.

Úvodem bych chtěl poznamenat, že jsme léta používali open source OXID eShop Community Edition. A docela jsme měli obavu z přechodu pod zprávu Oxydu. Ale z bezpečnostních důvodů a online podpory, jsme raději produkt open source opustili a nechali bezplatně data převést na placenou verzi Ready2Go. Pokud se Váš obchod stane úspěšným, nemusíme pak řešit spoustu věcí jako je velikost prostoru, procesorový čas, zabezpečení firewall , dostupnost, upgrade na vyšší verzi, pronájem serveru s páteřní konektivitou, pravidelné zálohy a soustu jiných věcí.

Nezapomínejte do budoucna na vývoj aplikací pro mobilní telefony a tablety je to jedna z dalších cest pro váš rozvoj jak oslovit nové zákazníky.

O projektu.

Než jsme vybrali oxid testovali jsme si sami mnoho eshopů od verzí zdarma, až po placené od 150 do 2000,-kč/měsíce, ale vždy tam bylo mnoho nedostatků a příliš velké náklady a malé množství modulů a funkcí zdarma. Také nám u produktů od jiných firem nevyhovovala podpora, která je zde díky individuálnímu přístupu k zákazníkovy a lidem jako je pan I. Fiker naprosto jedinečná. Například se Vám nikdy nestane, že by, jste se nedovolali na help desk. Každý už asi zná ty situace, že někam voláte a nikdo nebere telefon a nakonec vám přijde sms s textem zavolám později a nikdo nezavolá a podobně. Pokud začínáte s eshopem, může se Vám zdát měsíční poplatek poměrně vysoký, ale věřte, že odpovídá kvalitě, já osobně to vidím tak, že za ten poplatek získám mnoho věcí a nahlížím na něj jako na nedílnou součást nákladů firmy a kanceláře, bez které se prostě neobejdu a přináší mi zákazníky a zisk. A taky můžu v klidu spát, protože vím, že je o mé data dobře postaráno. Vytvořit obchod, vložit zboží, varianty, ceny a popisky, zabere mnoho času a já bych to znovu jen proto, že jsem si špatně vybral, opravdu dělat nechtěl. Tolik času nemám, abych se přiznal znám příjemnější způsoby jak naložit se svým časem. Také jsem si postupem doby uvědomil, že jednotlivec nebo malá firma, která nabízí, podobné produkty nemá dostatečný lidský potenciál pro vývoj nových aplikací, a nebude časem rentabilní pro mé potřeby a růst firmy.

Dobrá rada…

Dbejte na rady člověka, který Vás má na starosti, je to profesionál, který své práci rozumí, má spoustu zkušeností, které se Vám budou hodit. Jednejte s ním jako s rovnocenným týmovým hráčem. Naslouchejte pečlivě, co Vám říká, a nechte si vysvětlit vše, čemu nerozumíte. Pro Nás byl a stále je takovým člověkem pan I. Fiker. A i když jsme se ještě nikdy neviděli a znám pouze jeho hlas z telefonu stal se velkým pomocníkem naší firmy, za což mu moc děkujeme a doufáme, že zůstane věrný firmě oxidnoline a naše spolupráce bude i nadále úspěšná tak jako doposud.

Převod dat:

Data z našeho open source byla převedena úspěšně, bez velkých problémů. Hromadná zpráva dat odhalila spoustu chyb, které jsme si samy během času při budování shopu vytvořily. Jejich odstranění díky tomuto nástroji bylo jednoduché a rychlé. Teď si ani neumím představit, jak bych bez tohoto nástroje pracoval, nehledě na to že dat neustále přibývá.

Doporučujeme:

Pokud Váš obchod bude obsahovat velké množství produktů a variant investujte do modulu hromadné správy dat a stavu produktů. V případě, že začínáte, můžete si o ně požádat později, až naplníte svůj obchod zbožím a přestane Vás bavit přepisovat jednotlivé položky.

Objednávka prací

Samozřejmě, že jsme si nechali upravit na zakázku některé pro nás zásadní věci, které v případě našeho starého open source jsme sami nezvládli. Co k tomu dodat snad jen to, že předběžná cena na které jsme se dohodli, před započetím prací souhlasil, a i když se jednalo o odhad, cena nebyla navýšena a daná úprava je prostě bezvadná. Tímto moc děkuji programátorům, kteří se podíleli na našem projektu.

Start projektu – a přesun DNS - Naprosto bez chyby, vše odpovídá zadanému požadavku.

Závěrem bych rád shrnul celý projekt

Nespěchejte s vytvářením grafiky ani celého projektu, buďte trpěliví a nechte si poradit od profesionálů, jsou tam především pro Vás, ale vždy mějte na paměti, že nejste jediný, kdo o něco žádá. S výsledkem budete spokojeni stejně jako jsme i my. Vytvoření tohoto projektu trvalo takřka 4 měsíce, ale splnil naše očekávání. Už dlouho jsem nebyl ničím tak nadšený, a přiznávám, že spolupráce s firmou Online s.r.o. a panem I. Fikerem byla velice příjemná, z mého pohledu tento produkt můžu všem bez obav doporučit, protože na našem trhu nemá konkurenci.

za tým Ceramic sevice - JaM

Tomáš
Tomáš 17.05.2014
5 / 5

S http://www.oxyshop.cz/ready2go mám super zkušenost a můžu jen pochválit!

Michal Fojtl
Michal Fojtl 29.04.2014
5 / 5

Zdravím Vás přátelé, jak tak tady čtu veškerá hodnocení tak se musím přiklonit k většině a produkty Oxyshop jen a jen doporučit, samozřejmě všude se najde nespokojený zákazník nebo uživatel, neznám obor kde by tento problém nenastal. Z mé vlastní zkušenosti Vám mohu říci pouze toto.

Začátkem roku 2012 jsem se rozhodl začít podnikat v oblasti e-shopu a internetového prodeje, svůj první obchod jsem měl umístěn u jedné nejmenované společnosti, kde jednání probíhalo pouze po tel. domluvě a bez jakékoliv podpory v oblasti podnikání na internetu a v tom jak začít, za srovnatelné možnosti, které jsou u firmy Oxy jsem zde platil 3500,-Kč s DPH a musím říci, že v té době jsem si myslel jakou solidní firmu jsem nenašel avšak ve srovnání s Oxy jsem pochopil, že jsem se zmýlil zde platím pouze 2650,-Kč s DPH a veškeré služby se s předchozí firmou nedají srovnat. Po kontaktování firmy oxy s návrhem nového e-shopu jsem okamžitě dostal svého poradce, který se stará od začátku projektu, u konkurence jsem vždy mluvil s někým jiným a požadavek vysvětloval stále dokola u Oxy jsem byl okamžitě kontaktován, pozván na vstupní školení kde se celý den projednávalo co je potřeba k zahájení ÚSPĚŠNÉHO podnikání, dále pak následovali veškeré úpravy mého e-shopu a navolení modulů přesně podle mých potřeb a přání. Tato možnost se u mé konkurence vůbec neobjevila a byl jsem, jako ryba ve vodě pouze jsem platil, ale staral se o vše sám. Pokud dnes cokoliv potřebuji, nebo jen poradit ať už je to záležitost marketingu nebo nastavení, nemusím nikam volat, pouze napíši v systému HelpDesk informaci a ten den mám odpověď a radu. U konkurence neexistuje.! Takto bych mohl mluvit hodiny, ale myslím, že je to zbytečné. Tímto bych chtěl oficiálně poděkovat firmě Oxy a především p. Kafkovi za jeho profesionalitu a pracovní nasazení. Velice Vám děkuji za spolupráci a jsem Velmi rád, že jsem podnikání přesunul k Vám. S přáním pěkného dne Fojtl.

Martin Kafka 20.05.2014

Děkuji panu Fojtlovi za soupis spolupráce s řešením eshopů R2G. S klientem jsem byl od začátku jednání o eshopu, řešili jsme konkrétní věci a vždy jsme se dohodli na optimálním řešení. Jeho sortiment nebyl zrovna klasický, ale poprali jsme se s mnoha specifickými věcmi, od cenových porovnávačů až po Google a Seznam sitemapy. Graficky jsme vyšli klientovi také vstříc, jak přesně požadoval. Dovolím si zde uvést odkaz na eshop pana Fojtla www.sexy-sexshop.cz. Pevně věřím, že po technické i marketingové stránce budeme úspěšně pokračovat v započaté spolupráci i nadále.

Jan Laurýn
Jan Laurýn 24.02.2014
2 / 5

Dobrý den. Zdejší recenze mi připadají podezřele jednoznačné, proto bych rád připojil svoji zkušenost s tímto eshopem. Mluvím zcela otevřeně.

Věc, na kterou lákají, je profesionální eshop ihned. O profesionálním eshopu se dá mluvit až po zaplacení desetitisíc korun. Vysoký měsíční poplatek 2 650 Kč platíte, ikdyž neprodáváte, a tak vám neustále narůstá ztráta. Tento eshop přitom nabízí ve své základní verzi velmi málo výhod oproti nejlepším open source řešením.

Oxyshop Ready2Go nedoporučuji pro začátečníky. Tito obchodníci jsou schopni nalákat bez hany nezkušené začínající podnikatele a napsat s nimi doslova pekelnou smlouvu. Přitom lze sehnat eshop, který je zdarma a můžete si na něj sami nebo s pomocí programátora implementovat rozšiřující moduly, a to s jistotou placení za čistou práci.

Já sám jsem přemýšlel ještě před uzavřením smlouvy o open source řešení, ale nechal jsem se zlákat jejich častými "akcí" ve stylu Šmejdi - získáte slevu, ale výsledkem jsou neprofesionální a předražené služby. Např. našeptávač s odezvou snad 5 sekund a naprosto nepřesnými a nelogickými výsledky za více než 7 tisíc Kč včetně DPH. Když namítnete, že výsledky jsou nepřesné, modul vám neupraví s tím, že je to možné jen na řešení Oxyshop X5 - jen licence za tento polotovar stojí desetitisíce. Přitom podobnou trivialitu vyřešíte na open source e-shopu bez problému – zadarmo nebo za pár stovek, jelikož máte přístup k vlastním implementacím.

Kdybyste chtěli nainstalovat nějaké jimi nenabízené rozšíření, budete za triviální práci opět platit - nejdříve za "analýzu" a poté za "implementaci" - ikdyž na open source řešení můžete tuto činnost udělat sami a zadarmo. Důrazně všechny začínající eshopaře varuji obecně před pronájmem eshopu. Řádně si přečtěte smlouvu. U Oxyonline se v případě ukončení spolupráce před koncem smlouvy nevyhnete vysoké pokutě. Já jsem s touto firmou prodělal přes 125 000 Kč za uživatelsky nepřívětivý odpad - ano, čtete správně. Budu rád, pokud mi kdokoliv napíšete na e-mail laurynj@seznam.cz a já rád poradím, jak začít s eshopem.

Jako třešničku bych mohl přidat odkaz na aktivitu jednoho ze zaměstnanců oddělení marketingu firmy Oxyonline a jeho "vydávání se" za nezkušeného zákazníka. Příspěvků má více než 200. https://webtrh.cz/132088-ready2go-oxyshop-nove-propojeni-dodavatele

Děkuji za zpětnou vazbu, zejména eshopařům

Lukáš Židek 25.03.2014

Dobrý den, pane Laurýne.

Děkujeme Vám za reakci. My se nebráníme konstruktivní kritice. Jen bych si dovolil na některé Vaše připomínky reagovat. Je potřeba říci, že oXyShop Ready2Go je předpřipravené řešení a více než 70% našich zákazníku nemá zakoupeno další rozšiřující moduly a prodává na našem řešení.

Odvětví ve kterém jste se rozhodl působit (IT HW) je dnes velmi komplikované a vzít si jako představu 3 největší prodejce jako je Mall, CZC nebo Alza (a nemít v kapse připraveno velkou investici) je také velmi odvážné.

Rád bych Vám byl nápomocen při řešení Vašich problému. Celou situaci společně můžeme rozebrat. Hodně věcí které popisujete se nezakládají na přesných údajích a určitě bych byl rád, aby jste mě kontaktoval a celou situaci budeme řešit společně.

Poslední věc, kterou bych zmínil je reakce na můj profil na webtrhu se kterým pracuji již řadu let a to také v době kdy jsem ještě nepracoval v oXy a jedná se o mou soukromou aktivitu. Hlavní důvod byl zjistit v diskuzích (proto webtrh vznikl) jaký bude názor na problematiku propojení s dodavatelem. A to se povedlo.

l.zidek@oxyonline.cz

Lukáš Židek

CSO

Jan Laurýn 01.04.2014

Dobrý den,

bohužel, problém nastal již na začátku spolupráce.

Představoval jsem si, že získám jedinečné řešení. Nechal jsem se "oblbnout" vaší marketingovou akcí a nezvážil jsem důkladně vhodnost řešení. Jak jsem již psal, pro náročnost mého řešení bohatě stačí Opencart. Mall, CZC, Alzu beru jako ideály v internetovém obchodování. Já si vůbec nepředstavoval mít eshop jako oni, je to úplně jiný systém, já chtěl eshop na dropshipping, ve kterém bych mohl s produkty pracovat pohodlně. Problém je, že když porovnám administrmaci Ready2Go a Opencartu, vítézí paradoxně eshop zdarma.

Martin Kafka 30.04.2014

Dobrý den, pane Laurýne,

rád bych vás požádal, napište panu Lukáši Židkovi přímo na email, který v komunikaci uvádí, probere s vámi další aspekty vašich podnětů.

Rostislav Mikula
Rostislav Mikula 07.02.2014
5 / 5

Dobrý den, Ready2Go je velice dobré řešení pro eshop. Já osobně ho mohu jen doporučit. Komunikace s p. Kafkou je vynikající. Ve všem nám vychází vstříc a to rychle! V rámci akce jsme měli možnosti koupit spoustu modulů za velice nízkou cenu. Je pravdou, že oproti konkurenci je cena pronájmu málo vyšší, na druhou stranu to vyvažuje variabilita, možnost rozšíření a v neposlední řadě taky spousta vychytávek již v základní verzi eshopu, které jsou u konkurence za nemalé příplatky. Stručně řečeno: Pokud chcete dobrý obchod, zvolte Ready2Go, a pokud chcete adrenalin, dlouho čekat, mrhat penězi a nervovat se, tak zvolte FAST CENTRIK 2.0! Naše předchozí dvouměsíční řešení. Hezký den.

Martin Kafka 25.02.2014

Děkuji za popis společné spolupráce. Snažíme se vyjít našemu klientovi maximálně vstříc. Aktuálně jsme ve finále s grafikou na míru, kterou si pan Mikula vybral a budeme eshop napojovat na dodavatele. Tedy vše je na dobré cestě. Pan Mikula má zajímavou vizi a budu rád, když tuto vizi společně posuneme k úspěšné realizaci. Panu Mikulovi jsem navrhl na základě jeho prodejního sortimentu zajímavé doplňující moduly, které mu určitě pomohou dále v jeho rozvoji a díky optimální nabídce neutratil moc peněz. Jsem rád, že je dalším našim spokojeným klientem a držím mu palce v rámci eshopového podnikání.

Slávek Hoblík
Slávek Hoblík 23.12.2013
5 / 5

OXYSHOP R2G jsme si vybrali protože jako jediný "pronajímaný" eshop na trhu umožňuje skutečnou multijazyčnost a multiměnovost se vším, co k tomu patří viz naše stránky www.geokes.cz. Pokud potřebujete tohle, tak jinde nehledejte.

Systém jako takový nemusí z počátku vyhovovat každému, ale pokud proniknete do jeho filozofie zjistíte, že se s ním dají dělat úplně čáry. Můžete si nastavit takřka cokoliv.

Další faktor – předpokládáme, že se nám bude dařit a časem budete potřebovat něco silnějšího. Tady máme možnost přejít na "vyšší" systém, aniž bychom přišli o to, co jsme dlouho a pracně budovali a nastavovali.

Technická podpora týmu R2G je také velmi dobrá a pokud už dojde k nějakému zádrhelu - a k nějakému vždycky dojde - vždy se k řešení přistupuje akčně.

Lukáš Židek 28.12.2013

Děkujeme pane Hoblíku za příjemnou referenci. Osobně jsem rád, že provozujete internetový obchod právě na našem řešení Ready2Go. Je vidět, že pokud se eshopu člověk věnuje jako vy stává se úspěšným a jsem mile potěšen, že na vašem úspěchů se může podílet celý team našich Ready2Go konzultantů. To mě vždy dokáže potěšit a motivovat k další práci. Děkujeme za přízeň a důvěru. Vážíme si jí.

simona břichnáčová
simona břichnáčová 08.12.2013
5 / 5

Druhým rokem využíváme eshop Ready2GO od společnosti Oxyonline a musím napsat, že jsme dobře vybrali z nabídky na našem trhu. Spolupráce se zaměstnanci Oxy vždy perfektní. V poslední době řešíme naše nelehké a časté požadavky s panem Fikerem a vždycky najdeme řešení k naší spokojenosti. Můžeme doporučit dalším zájemcům tento eshop.

Martin Mahovský
Martin Mahovský 25.11.2013
5 / 5

Dá se říct, že jsme na eshopovém trhu zelenáči :) právě proto jsem vybrali jako našeho partnera pro online podnikání společnost oXy a jejich řešení R2G. Bylo to hlavně proto, že jsme se nechtěli strat jestli bude eshop vážně běžet 24/7 bez toho aniž by měl nějaké výpadky nebo neplnil správě své funkce. Po schůzce s panem Kafkou jsme se rozhodli pro R2G a jsem rád, že jsem to udělali! Starají se nám jak o eshop tak o marketing takže DOPORUČUJI :)

Děkuji panu Kafkovi za skvělé "koučování" shopu a panu Walderovi za marketing.

Martin Kafka 09.12.2013

Rád bych poděkoval panu Mahovskému za referenci, pan Mahovský byl typický klient, který měl vizi a potřeboval ji jen převést do reálného internetového světa. Po 2 hodinách jednání s ním a jeho obchodním partnerem u nás na firmě jsme se dohodli na spolupráci, provedli jsme v průběhu implementace eshopu napojení na systém Money S3 zdarma a začali jsme úzce spolupracovat na grafice a plnění eshopu daty a také informačními texty. Pan Mahovský se do celého konceptu eshopu opravdu pustil s vervou a jeho přístup opravdu oceňuji. Eshop je aktuálně na adrese http://eshop.bemove.cz a ve spolupráci s kolegou panem Walderem řešíme další rozvoj zejména otázky E-marketingu. Pevně věřím, že naše spolupráce bude i nadále probíhat v dosavadním duchu a pomůžeme panu Mahovskému k příjemným výsledkům v rámci prodeje.

Charlotta Řídká
Charlotta Řídká 17.10.2013
5 / 5

Produkt Ready2Go jsem si vybírala na základě uživatelsky příjemných zkušenosti, které jsem měla jako několikaletý zákazník jiného e-shopu této společnosti. Již po první informativní schůzce jsem dospěla k rozhodnutí, že budu spolupracovat se společností oXy Online s.r.o. a jednoznačně jsem se nespletla. Přišla jsem s jasnou představou designu a vše bylo do puntíku splněno. Vstřícnost, ochota a široký okruh znalostí zaměstnanců společnosti oXy Online s.r.o., zvláště pak pan Fiker a pan Kafka, mi pomohli úspěšně splnit můj dlouholetý sen.